A kind of “Supperclub” på Electrolux home

074

Då var dagen här som jag längtat till. Det var dags att laga 3 rätters middag med min matintresserade vän Ulf Hörstam i Electrolux Home butiken under ordinarie öppettider. Jag hade för några veckor sedan blivit tillfrågad av butikschefen om jag hade lust att laga mat i deras visningskök. Han hade hört att jag var matintresserad. Jag tackade ja, men ville samtidigt ha en vän och kollega med i köket och nu stod vi alltså här.

Lite nervös inför uppdraget kan jag nu i efterhand medge att jag var. Men mest upprymt och nyfiken på att börja laga mat. Vi hade redan för en vecka sedan satt menyn och i fredags eftermiddag handlade vi och anlände senare med alla fina råvaror till butiken och förberedde oxfilén med att krydda den med örtkryddor, vitlök, lite salt samt svartpeppar. Sedan hjälpte personalen till att försluta köttet i vakuumpåse. Den skulle nu ligga och gotta till sig över natten, för att sedan tidigt på morgonen läggas i 58 graders ångugn där den skulle gå klart i 4-5 timmar.

När vi anlände på lördagsmorgonen vid 10 hade redan butikschefen varit där och så vänligt satt på ugnen och lagt in köttet för att det skulle hinna gå klart i tid. Det första vi gjorde när vi kom var att planera vilka moment som skulle göras och när allt skulle behöva påbörjas för att hinna med i tid. Stressnivån var låg och den härliga stämningen hög – precis som det skall vara när man lagar mat.

När gästerna anlände serverade vi på stående fot lite italienska charkuterier, kronärtskocka och oliver. Till det serverades även en klassisk bruschetta med tomat, basilika och vitlök. Enkelt och uppskattat.

023

016

009

087

100

Till huvudrätt serverade vi en oxfilé tournedos, med råstekt potatis och rödvinssås samt örtkryddad ugnsbakad tomat och grillade sparris med hyvlad parmiggiano reggiano. Oxfilén körde vi i 2 olika temperaturer för att tillgodose gästernas önskemål, allt från rare/medium till medium. Well done, var vi båda väldigt överens om att vi inte skulle godta som önskemål. En liten snackis över huvudrätten (förutom det perfekt tillagade köttet med sous vide teknik) var Uffes kunskap om hur man reder av en rödvinssås så att den behåller glans och inte blir matt – använd arrowrot. Nytt för mej och en bra kunskap för samtliga gäster.

067

122

103

135

Efter huvudrätten ställdes  en iskall limoncello framför alla gäster som en liten teaser innan det var dax att presentera efterrätten som var monterad på en bädd av italienska savoiardikex som dränks i en apelsin och limoncello juice och en topping av len mascarponecreme och färska hallon.

059

145

156

143

Allt kändes så självklart och enkelt att samsas i köket med Uffe. Alla moment föll på plats utan några som helst krockar och stämningen var hela tiden härlig. Personalen på home butiken hade också en skön avslappnad inställning till vad vi höll på med och de var hela tiden nyfikna på vad vi gjorde och hjälpte till om det var något som vi saknade. Man kände sig verkligen välkommen.

Jag känner mej jättenöjd med dagen och Uffe tackade mej för att jag hade bjudit in honom att laga middag tillsammans med mej. Han var noga med att tacka mej så att personalen hörde honom – med tillägget: -“Nu har du ju bjudit in mej, då är det väl inte mer än rätt att jag bjuder tillbaka om jag blir tillfrågad av Electrolux home att laga mat någon gång i deras kök i framtiden. Jag är gärna med igen.

Tack till Carola Cedcrona för alla bilderna. Läs gärna om vårt event och mycket mer på hennes livsstilsblogg RoomOfKarma

5 thoughts on “A kind of “Supperclub” på Electrolux home

  1. Vad roligt att se lite bilder, det såg fantastiskt gott ut. Och spännande uppdrag, själv hade jag varit otroligt nervös.
    Kul iallafall att se dig och min bror in action.
    /Linda

    • Det var jättekul oxå – och jag känner mej ganska stolt över hur jag själv utvecklats i min kunskap kring matlagning. Det borde väl vara dax snart att Ni får smaka snart. Vem vet – kanske dyker det upp någon supperclub inbjudan inom kort, vem vet 😉

  2. Pingback: Glassevent hos Electrolux Home 7:e april! – Hollanders Glass

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s