Lamm och glass – hur funkar det?

Påskhelgen är över och vi i familjen kan se tillbaka på en underbar påskhelg i goda vänners sällskap. Dock skall detta inlägg inte handla så mycket om vänskap utan snarare om matupplevelser.  Utan vänner att dela upplevelsen av god mat och vin så är ju upplevelsen ganska fattig, men vi lämnar ändå vänner och familj därhän i detta inlägg.

Inför påskhelgen hade jag bland annat förberett revbensspjäll av lamm i min sous vide. De kördes i 24 timmar i 62 graders vatten och resultatet blev lysande. Möra fina spjäll, som vi avnjöt på påskaftons kvällen efter att i ficklampans sken gett dem en ordentlig stekyta. Till lammet åt vi en enkel och god sallad och en härlig potatisgratäng som tillagats i familjen Cedcronas gasolugn, bara det värt ett inlägg egentligen.

I Simrishamn besökte vi en härligt inspirerande butik, Börje Olssons skafferi. Där började mina glassnerver vakna till liv och jag köpte äntligen ekologiskt lakritspulver och även en kastanjepuré som jag tänkte skulle vara spännande i glass. Jag fick redan förra året förfrågan om jag kunde göra en lakritsglass, men kände inte till att det fanns ekologiskt lakrits. Nu skall jag snart börja experimentera med smaker. Det blir säkert en hel del dissningar även i år, men jag tror att jag lärt mej en hel del av förra årets misstag.

Min absoluta målsättning när jag gör glass är att samtliga ingredienser skall vara ekologiska – helt logiskt, eller hur.

På instagram lägger jag fortlöpande in bilder och kommentarer på lyckade och kanske även misslyckade glassförsök. Välkomna att hitta in!

#hollandersglass

Glass1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s