Dags att tappa cidern på flaska!

daterad till mitten av december 2013:

Jag har just tappat upp 18 halvlitersflaskor med färdigjäst och klarnad cider. Jag har gjort 2 olika batcher med 2 olika jäsningsgrader. Batch 1 har endast jäst 2 veckor medan batch 2 har jäst i närmare 5 veckor. Jag har även mixtrat med mängden socker jag tillsatt för att få igång en andra jäsning, denna gång i flaskan. Det görs för att det skall bildas kolsyra. När jag kan presentera ett bra resultat kan jag avslöja mängden socker. Låt oss säga att det handlar om ca 1/2 – 1 tsk /flaska. Lagom till sommaren 2014 skall cidern ha mognat ordentligt i flaskan. Välkommen över att smaka då!

CiderButeljer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s