Om mej

Jag är nyfiken på mat och dryck. Jag har dock ingen dokumenterad utbildning i ämnet, men läser mycket och är nyfiken att prova nytt. Det är främst det Italienska köket som attraherar, men även det rena japanska köket känns inspirerande och är gott. När det gäller drycker är jag mest intresserad av vin, men är även nyfiken på öl. Jag dricker gärna vin och öl, men sällan starksprit eller whisky. Jag har på senare år börjat intressera med mer och mer för bra mat utan tillsatser och för fairtrade. Jag skäms över hur vi i västvärlden utnyttjar människor i andra delar av världen genom att köpa varor som förstör människan som arbetar med den. Jag försöker i den mån det går, att tänka på vad jag köper och hur exempelvis frukten/grönsaken eller köttet framställs. Jag är dock realist och ingen fanatisk person som till varje pris alltid tänker på att göra rätt. Men jag tror på att om vi alla gör lite, köper lite mer fairtrade och ekologiskt – så sätter det press på producenterna att göra något åt arbetsförhållanden och andra faktorer. Jag tycker jag redan ser ljusglimtar i flera av mina medmänniskors intresse och etiska förhållningssätt kring mat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s