Ingefärs- och chiliglaze

För flera år sedan lärde min vän Uffe Hörstam mej att göra denna glaze. Den har förföljt med flera somrar nu. När jag skriver detta är det snart nyår 2013 och vi skall marinera svensk fläskfilé som vi skall avnjuta på nyårsafton. Alltså funkar glazen även vintertid 🙂

Glaze

 

2 dl flytande honung

2 dl japansk soya (kikkoman)

2 dl ljust muscovadosocker

2 dl ketchup

3-4 pressade vitlöksklyftor

5 cm färsk, riven ingefära

Blanda alltsammans och stå gärna och dra någon timme innan du mariner köttet. Uffe brukar använda det till att glaza köttet under grillningen och det gör jag också, men först brukar jag marinera köttet några timmar eller över natten. Det är väldigt gott att även låta en liten såssnipa stå med glazen i. Då kan var och en ringla över så mycket de önskar på maten.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s